Bewegend zitten

Bewegend zitten

Waarom bewegen?

Beweging is de primaire levensbehoefte van de wervel, gewrichten en spieren. Veel mensen kennen het; na een lange tijd zitten op een bureaustoel of kruk, de behoefte hebben om even te bewegen omdat men ‘stijf’ gezeten is en rug- en nekpijn heeft. De lage rugklachten en nekpijn worden veroorzaakt door te lang statisch te zitten. Volgens wetenschappers en therapeuten is het zitten op de bekende fitness-bal, balacerend zitten, de oplossing hiervoor. Bij het zitten op deze zitbal zorgt het lichaam er voor, zonder erbij na te denken, dat we continue aan het balanceren zijn. De wervels, spieren en gewrichten blijven dus constant in beweging. Wanneer we moeten bewegen voor ons werk, bijvoorbeeld bij schrijven, typen of iets uit een lade pakken, beweegt de ruggenwervel en het bekken mee en kunnen er geen geforceerde houdingen ontstaan. Bewegend zitten is niet alleen comfortabel maar vermindert en voorkomt ook rugpijn, nekpijn en andere klachten.

Wervelkolom in S-vorm

ERGOTOP

Het ERGOTOP beweeg-systeem is in verschillende producten toegepast om zo voor iedere werksituatie de juiste zit-oplossing te kunnen bieden. De kruk-modellen bieden een optimale bewegingsvrijheid en zorgen ervoor dat u bewegend zit.

VARIER

Bureaustoel, eetkamerstoel of kruk, elke activiteit die zich aan tafel afspeelt, of het nou gaat om thuiswerk, studie, huiswerk of hobby’s, zou altijd moeten worden gedaan op een stoel die de natuurlijke beweging van het lichaam bevordert. Het Variér-assortiment (voorheen STOKKE) stoelen omvat kniestoelen, zadelstoelen, eetkamerstoelen en bureaustoelen. Allen bieden de unieke voordelen van actief zitten met een open lichaamshoek, waardoor de positie van het lichaam natuurlijker is. Het Noorse merk VARIER staat sinds jaar en dag voor kwaliteit en uniek zitcomfort.

RCPM-systeem

Bewegendzitten kan ook in een relaxfauteuil. Het RCPM-systeem is een wetenschappelijk onderbouwde uitvinding, die ervoor zorgt dat lage rugklachten verminderen tijdens het zitten. RCPM staat voor “Rotary Continuous Passive Motion”, wat vertaald in het Nederlands betekent: roterende, voortdurende, passieve beweging.

De zitting van een Fitform-fauteuil met RCPM maakt drie tot vijf maal per minuut kleine draaibewegingen terwijl de rugleuning stil staat. De nagenoeg  niet voelbare bewegingen zorgen ervoor dat de rug automatisch continu in beweging gehouden wordt. De stofwisseling in de tussenwervelschijven wordt hierdoor gestimuleerd, net als bij wandelen en fietsen het geval is. RCPM zorgt in combinatie met een goede, gesteunde zithouding voor een duidelijke vermindering van rugpijn. Ook zwelling van de onderbenen en voeten, veroorzaakt door langdurig zitten, neemt met RCPM af. Het meest positieve resultaat wordt geboekt bij mensen met discus degeneratie, acute rugklachten, chronische rugklachten of de zgn. aspecifieke lage rugklachten. Bewegend zitten in een relaxfauteuil zonder daarbij moe te worden is voor iedereen een weldaad.

fitMotion: meer bewegen voor mensen die veel zitten

Langdurig stilzitten veroorzaakt tal van gezondheidsproblemen. Een verstelbare Fitform-fauteuil op maat met het nieuwe beweegsysteem fitMotion, laat je weten wanneer het goed is om te gaan bewegen en het beweegt automatisch als je niet zelfstandig kunt of wilt bewegen.

fitMotion activeert de doorbloeding en zuurstofopname van de huid, vermindert vochtophoping in de onderbenen en geeft een heerlijk ontspannen gevoel. De positieve effecten van fitMotion zijn wetenschappelijk onderbouwd. Wilt u meer weten en fit Motion zelf eens ervaren? Bezoek onze winkel of bel voor een huisbezoek.

Balero – Balanskruk

Maak kennis met de Balergo, een ergonomische balanskruk zoals het hoort. Deze door een gezondheidszorgtechnoloog ontwikkelde balanskruk, helpt met het automatisch aannemen van een actieve zithouding en houdt je rug gezond.

Het speciaal ontwikkelde bewegingsmechanisme zorgt ervoor dat het zitvlak automatisch meebeweegt met je lichaam, behalve achterover. Dit resulteert in ultieme bewegingsvrijheid tijdens het zitten, zonder gevaar van achterover vallen of met een ingezakte rug zitten. Bewegend zitten bevordert de bloedsomloop, activeert meer spieren en houdt de rug in beweging en daarmee gezond. Zitten op de Balergo zorgt dus voor een actieve zithouding, heeft een positief effect op je lichamelijke gezondheid en helpt bovendien met het voorkomen van rugklachten.