Goed zitten is maatwerk!

Zitten in een goede stoel voorkomt klachten!

Maak een afspraak voor persoonlijke advies

ERGONOMISCH MAATWERK

Waarom bewegen?

Beweging is de primaire levensbehoefte van de wervel, gewrichten en spieren.

Veel mensen kennen het; na een lange tijd zitten op een bureaustoel of kruk, de behoefte hebben om even te bewegen omdat men ‘stijf’ gezeten is en rug- en nekpijn heeft. De lage rugklachten en nekpijn worden veroorzaakt door te lang statisch te zitten.

Volgens wetenschappers en therapeuten is het zitten op de bekende fitness-bal ‘balancerend zitten’, de oplossing hiervoor. Bij het zitten op deze zitbal zorgt het lichaam er voor, zonder erbij na te denken, dat we continue aan het balanceren zijn. De wervels, spieren en gewrichten blijven dus constant in beweging. Wanneer we moeten bewegen voor ons werk, bijvoorbeeld bij schrijven, typen of iets uit een lade pakken, beweegt de ruggenwervel en het bekken mee en kunnen er geen geforceerde houdingen ontstaan. Bewegend zitten is niet alleen comfortabel maar vermindert en voorkomt ook rugpijn, nekpijn en andere klachten.

Referenties bewegend zitten 

Steeds meer veelzitters in het MKB en bij grote bedrijven ontdekken het comfort van bewegend zitten en het positive resultaat hiervan. 

MAAK KENNIS MET

Ergotop

Het ERGOTOP beweeg-systeem is in verschillende producten toegepast om zo voor iedere werksituatie de juiste zit-oplossing te kunnen bieden. De kruk-modellen bieden een optimale bewegingsvrijheid en zorgen ervoor dat u bewegend zit.

MAAK KENNIS MET

Varrier

Bureaustoel, eetkamerstoel of kruk, elke activiteit die zich aan tafel afspeelt, of het nou gaat om thuiswerk, studie, huiswerk of hobby’s, zou altijd moeten worden gedaan op een stoel die de natuurlijke beweging van het lichaam bevordert. Het Variér-assortiment (voorheen STOKKE) stoelen omvat kniestoelen, zadelstoelen, eetkamerstoelen en bureaustoelen. Allen bieden de unieke voordelen van actief zitten met een open lichaamshoek, waardoor de positie van het lichaam natuurlijker is. Het Noorse merk VARIER staat sinds jaar en dag voor kwaliteit en uniek zitcomfort.

MAAK KENNIS MET

Balergo

Het ERGOTOP beweeg-systeem is in verschillende producten toegepast om zo voor iedere werksituatie de juiste zit-oplossing te kunnen bieden. De kruk-modellen bieden een optimale bewegingsvrijheid en zorgen ervoor dat u bewegend zit.

Daarom kiest u voor
Medior Comfort

〉Jaren lange ervaring

〉Gecertificeerd

〉Hoogwaardige kwaliteit

〉Gegarandeerde tevredenheid

MAAK KENNIS MET

Fitform | RCPM Systeem

Bewegend zitten kan ook in een relaxfauteuil. Het RCPM-systeem is een wetenschappelijk onderbouwde uitvinding, die ervoor zorgt dat lage rugklachten verminderen tijdens het zitten. RCPM staat voor “Rotary Continuous Passive Motion”, wat vertaald in het Nederlands betekent: roterende, voortdurende, passieve beweging.

De zitting van een Fitform-fauteuil met RCPM maakt drie tot vijf maal per minuut kleine draaibewegingen terwijl de rugleuning stil staat. De nagenoeg  niet voelbare bewegingen zorgen ervoor dat de rug automatisch continu in beweging gehouden wordt.

De stofwisseling in de tussenwervelschijven wordt hierdoor gestimuleerd, net als bij wandelen en fietsen het geval is. RCPM zorgt in combinatie met een goede, gesteunde zithouding voor een duidelijke vermindering van rugpijn. Ook zwelling van de onderbenen en voeten, veroorzaakt door langdurig zitten, neemt met RCPM af. Het meest positieve resultaat wordt geboekt bij mensen met discus degeneratie, acute rugklachten, chronische rugklachten of de zgn. aspecifieke lage rugklachten. Bewegend zitten in een relaxfauteuil zonder daarbij moe te worden is voor iedereen een weldaad.

MAAK KENNIS MET

Fitform | Fit Motion

Langdurig stilzitten veroorzaakt tal van gezondheidsproblemen. Een verstelbare Fitform-fauteuil op maat met het nieuwe beweegsysteem fitMotion, laat je weten wanneer het goed is om te gaan bewegen en het beweegt automatisch als je niet zelfstandig kunt of wilt bewegen.

fitMotion activeert de doorbloeding en zuurstofopname van de huid, vermindert vochtophoping in de onderbenen en geeft een heerlijk ontspannen gevoel. De positieve effecten van fitMotion zijn wetenschappelijk onderbouwd. Wilt u meer weten en fit Motion zelf eens ervaren? Bezoek onze winkel of bel voor een huisbezoek.

Maak een afspraak voor
een persoonlijk advies!

 Stationstraat 192, 6361 BH Nuth

 info@mediorcomfort.nl

045 - 565 0790

× WhatsApp ons