Relaxfauiteuils / sta-opstoelen

Maak een afspraak voor persoonlijke advies

Waarom bewegen?

Onderzoek laat zien dat bewegen goed is voor je fysieke en geestelijke gezondheid. Beweging is de primaire levensbehoefte van de ruggewervel, gewrichten en spieren. Veel mensen kennen het; na een lange tijd zitten de behoefte te hebben om even te bewegen omdat men ‘stijf’ gezeten is en rugpijn heeft. Of na langdurig in een en dezelfde houding te hebben gezeten een branderig gevoel of pijn aan ons zitvlak te hebben. Deze klachten komen vooral voor bij ouderen die vele uren per dag in de fauteuil vertoeven. Het is dus van groot belang dat de fauteuil ervoor zorgt dat onze houding verantwoord wordt veranderd en de drukbelasting laat variëren.

Fitform | RCPM-Systeem

Bewegend zitten kan ook in een relaxfauteuil. Het RCPM-systeem is een wetenschappelijk onderbouwde uitvinding, die ervoor zorgt dat lage rugklachten verminderen tijdens het zitten. RCPM staat voor “Rotary Continuous Passive Motion”, wat vertaald in het Nederlands betekent: roterende, voortdurende, passieve beweging.
De zitting van een Fitform-fauteuil met RCPM maakt drie tot vijf maal per minuut kleine draaibewegingen terwijl de rugleuning stil staat. De nagenoeg  niet voelbare bewegingen zorgen ervoor dat de rug automatisch continu in beweging gehouden wordt.
De stofwisseling in de tussenwervelschijven wordt hierdoor gestimuleerd, net als bij wandelen en fietsen het geval is. RCPM zorgt in combinatie met een goede, gesteunde zithouding voor een duidelijke vermindering van rugpijn. Ook zwelling van de onderbenen en resultaat wordt geboekt bij mensen met discus degeneratie, acute rugklachten, chronische rugklachten of de zgn. aspecifieke lage rugklachten. Bewegend zitten in een relaxfauteuil zonder daarbij moe te worden is voor iedereen een weldaad.

Fitform | Fit Motion

Langdurig stilzitten veroorzaakt tal van gezondheidsproblemen. Een verstelbare Fitform-fauteuil op maat met het nieuwe beweegsysteem fitMotion, laat je weten wanneer het goed is om te gaan bewegen en het beweegt automatisch als je niet zelfstandig kunt of wilt bewegen. fitMotion activeert de doorbloeding en zuurstofopname van de huid, vermindert vochtophoping in de onderbenen en geeft een heerlijk ontspannen gevoel. De positieve effecten van fitMotion zijn wetenschappelijk onderbouwd..

Fitform | ZEN Zorgstoel

Fitform heeft een nieuwe zorgfauteuil ontwikkeld: de ZEN Zorgstoel. Speciaal bedoeld voor mensen met dementie, Parkinson en andere neurologische aandoeningen. 

Mensen met dementie voelen vaak onrust. Dat is vooral niet prettig voor de persoon zelf, maar het heeft ook vervelende gevolgen voor mantelzorgers en zorgverleners. Het kost vaak veel energie om iemand weer tot rust te laten komen.

Positief effect van schommelbeweging
Onderzoek heeft aangetoond dat schommelen een positief effect heeft op onrustig gedrag. In de nieuwe ZEN Zorgstoel van Fitform is een ontspannende en rustgevende schommelbeweging verwerkt. 
​​​​​​​Ook bij Parkinson, multiple sclerose en spierziekten kan het schommelen bijdragen aan meer welzijn. 

Maak een afspraak voor
een persoonlijk advies!

 Stationstraat 192, 6361 BH Nuth

 info@mediorcomfort.nl

045 - 565 0790

× WhatsApp ons