Zit/sta-bureaus

Maak een afspraak voor persoonlijke advies

Waarom een zit/sta-bureau?

Het is al een tijdje bekend dat langdurig zitten aanzienlijke risico’s voor de gezondheid met zich meebrengt. Rug-, schouder- en nekpijn zijn de meeste voorkomende klachten. Een zit/sta- bureau biedt een effectieve manier om deze problemen aan te pakken. Om een langdurige statische houding te voorkomen is de afwisseling tussen zittend en staand werken dus een effectieve methode. Het stimuleert de stofwisseling, vermindert de kans op klachten en verhoogt het concentratievermogen. Dit laatste komt doordat de bloedcirculatie verbetert en er meer zuurstof naar de hersenen gaat.

Een in hoogte verstelbaar bureau is niet alleen bedoeld om zittend- en staand te kunnen werken. Het bureau moet ook kunnen worden aangepast aan de zithoogte van de bureaustoel of werkkruk. De bureaustoel moet immers worden aangepast aan de gebruiker. Denk aan het postuur maar ook het schoeisel wat iemand op dat moment aan heeft. Bij het dragen van schoenen met een hoge hak zal de zitting van de stoel/kruk hoger moeten worden ingesteld en zo ook de hoogte van het werkblad. Enkel centimeters te hoog of te laag kunnen voor klachten zorgen!

Dynamisch werken

Langdurig zitten maar óók langdurig staan, hebben een negatief effect op de ruggenwervel, spieren, gewrichten en stofwisseling. Bij bureauwerk is het belangrijk regelmatig van houding te veranderen. Een in hoogte verstelbaar bureau biedt hiervoor een oplossing!

Maak een afspraak voor
een persoonlijk advies!

 Stationstraat 192, 6361 BH Nuth

 info@mediorcomfort.nl

045 - 565 0790

× WhatsApp ons