Bureaustoelen

Maak een afspraak voor persoonlijke advies

Maatwerk Bureaustoelen

Tijdens zittend werken, is een juiste houding van vitaal belang. Een goede ergonomische bureaustoel kan volledig worden aangepast aan jouw lichaamsbouw en behoeften. Variëren van houding en bewegend-zitten zorgen voor minder spier- en gewrichtsklachten en dragen bij aan een betere concentratie.

Waarom maatwerk?

Zithoogte te laag

Een te laag ingestelde zithoogte zorgt ervoor dat onze rug bolt en dat we onze benen vooruit strekken. Doordat de wervels en gewrichten alles behalve in een neutrale positie worden gedwongen ontstaan daar en bij de spieren pijnklachten.

Zithoogte te hoog

Bij een bureaustoel zonder frontneig- of ErgoTop mechaniek veroorzaakt een te hoge zithoogte afknelling bij de bovenbenen. Dit is meestal de oorzaak dat men op het puntje van de stoel gaat zitten. Opzicht geen probleem maar erg vermoeiend omdat het lichaam nergens ondersteund wordt.

Armleuningen te laag

Wanneer wij uren zittend werk doen, hebben onze armen, die ±10% van ons lichaamsgewicht wegen, op een gegeven moment ondersteuning nodig. Bij te laag ingestelde armleuningen krijgen de armen geen ondersteuning waardoor we automatisch naar links of rechts op de armleuning gaan hangen om steun te zoeken. Uiteraard veroorzaakt deze houding op den duur schouder- en rugklachten.

Armleuning te hoog

Armleuningen die te hoog zijn ingesteld, missen hun doel en zitten alleen maar in de weg. De schouders moeten opgetrokken worden om de armen op de leuningen te kunnen leggen. Deze houding is zeer onprettig en zorgt voor schouderklachten en afknelling in de onderarmen.

Zitdiepte te kort

Een te korte zitdiepte ondersteunt maar een klein gedeelte van de benen wat niet echt een probleem is, maar wordt vermoeiend wanneer we voor een langere tijd zitten.

Zitdiepte te lang

Wanneer de zitting te lang is wordt het moeilijk of zelfs onmogelijk om steun van de rugleuning in de onderrug  te bereiken. Hierdoor krijgt onze rug een c-vorm in plaats van een s-vorm. Rugpijn is het gevolg.

Lendensteun

Onze 5 lendenwervels (de holle onderrug) dragen tijdens het zitten het gewicht van ons bovenlichaam. Logisch dat onze rug hier om ondersteuning vraagt.  De hoogte en dikte van deze ondersteuning is bij iedereen verschillend. Zonder deze steun worden de lendenwervels in een verkeerde houding gedwongen waardoor pijnklachten ontstaan.

De juiste lendensteun voorkomt rugklachten.

Maak een afspraak voor
een persoonlijk advies!

 Stationstraat 192, 6361 BH Nuth

 info@mediorcomfort.nl

045 - 565 0790

× WhatsApp ons