Bureaustoelen & werkkrukken

Maak een afspraak voor persoonlijke advies

Waarom bewegen?

Onderzoek laat zien dat bewegen goed is voor je cognitieve, fysieke en geestelijke gezondheid.

Beweging is de primaire levensbehoefte van de wervel, gewrichten en spieren. Veel mensen kennen het; na een lange tijd zitten op een bureaustoel of kruk, de behoefte hebben om even te bewegen omdat men ‘stijf’ gezeten is en rug- en nekpijn heeft. De lage rugklachten en nekpijn worden veroorzaakt door te lang statisch te zitten.
Volgens wetenschappers en therapeuten is het zitten op de bekende fitness-bal ‘balancerend zitten’, de oplossing hiervoor. Bij het zitten op deze zitbal zorgt het lichaam er voor, zonder erbij na te denken, dat we continue aan het balanceren zijn. De wervels, spieren en gewrichten blijven dus constant in beweging. Wanneer we moeten bewegen voor ons werk, bijvoorbeeld bij schrijven, typen of iets uit een lade pakken, beweegt de ruggenwervel en het bekken mee en kunnen er geen geforceerde houdingen ontstaan. Bewegend zitten vermindert niet alleen lichamelijke klachten, het stimuleert ook de stofwisselingen en verhoogt het concentratie vermogen.

Löffler

Ergo-Top beweegmechaniek

Het gepatenteerde Ergo-Top introduceert het dynamisch zitten in vele LÖFFLER stoelen en krukken. Op een unieke manier wordt met dit innovatieve systeem de gebruiker gestimuleerd om actief te zitten en daarmee bijna automatisch een gezonde zithouding aan te nemen. De kruk-modellen bieden een optimale bewegingsvrijheid en zorgen ervoor dat je in beweging blijft.

Variér

Schommelen

Bureaustoel, eetkamerstoel of kruk, elke activiteit die zich aan tafel afspeelt, of het nou gaat om thuiswerk, studie, huiswerk of hobby’s, zou altijd moeten worden gedaan op een stoel die de natuurlijke beweging van het lichaam bevordert. Het Variér-assortiment (voorheen Stokke) stoelen omvat kniestoelen, zadelstoelen, eetkamerstoelen en bureaustoelen. Allen bieden de unieke voordelen van actief zitten met een open lichaamshoek, waardoor de positie van het lichaam natuurlijker is. Het Noorse merk VARIER staat sinds jaar en dag voor kwaliteit en uniek zitcomfort.

Score

Balance-mechaniek

Werken en trainen tegelijk? Dat doe je met de Score Amazone Balance zadelkruk. Het paradepaardje onder de zadelkrukken. Dankzij het unieke Balance mechaniek van Score verandert je houding tijdens het zitten steeds heel subtiel. Je balanceert als het ware op microniveau en bepaalt de mate van bewegen met een draaibare ring helemaal zelf. Zo ben je tijdens het zittend werken, tóch actief bezig terwijl de lendensteun je extra steun geeft in je onderrug. Dat zit ontspannen!

De Amazone Balance zadelkruk heeft een smallere zitting dan de Jumper Balance zadelkruk, waardoor je benen en voeten tijdens het zitten iets dichter bij elkaar staan. Dankzij de zadelvormige zitting kantelt je bekken. Hierdoor komt je rug automatisch in een natuurlijke, correcte houding te staan, wat niet alleen beter is voor je ademhaling maar ook voor je doorbloeding en spijsvertering. Dát is ergonomisch verantwoord werken.

Zit je veel aan een bureau of achter een computer en wil je tijdens je werk toch actief en dynamisch zitten? Dan is een Balance zadelkruk ideaal voor jou. Hij maakt het je namelijk gemakkelijk om snel van houding te wisselen, waardoor het zitten minder energie kost en je aan het einde van een lange werkdag toch nog energie over hebt.

Spindl

Dynamisch zitten

Een actieve zithouding tijdens je werk? De Two maakt het mogelijk. De stoel is voorzien van een Mybtec 360° mechaniek, waarbij het de bedoeling is dat je je balans zoekt en automatisch blijft zoeken, nadat je goed bent gaan zitten op het midden van de zitting. Tevens is de stoel voorzien van een comfort zitting met 6 cm verstelbaarheid, een netbespannen rug en een kunststof design onderstel met een zwarte gaslift en multifunctionele wielen. De Two heeft standaard 5 jaar garantie.

Bekijk het gehele assortiment bureaustoelen

× WhatsApp ons